Buradasın
Kiremitte eli böğründe nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kiremitte Eli Böğründe Tarifi:
Malzemeler:
- 400 gr kuzu eti (yaprak doğranmış) 2
- 4 köy biberi (iri doğranmış) 2
- 2 kapya biberi (iri doğranmış) 2
- 8-10 ad cherry domates 2
- 8-10 diş sarımsak 2
- 70 gr kuyruk yağı 2
- 1 tutam tuz 2
- 1 tutam kekik 2
- 1 tutam kırmızı toz biber 2
- 1 tutam pul biber 2
Yapılışı:
- Kuzu eti yaprak şeklinde ince ince doğranır 2.
- Doğranan kuzu eti, köy biberi ve kapya biber ile birlikte fırın tepsisine eklenir 2.
- Domatesler isteğe göre ikiye bölünür ve tepsiye eklenir 2.
- Üzerine baharatlar eklenir ve tepsi taş fırına veya elektrikli fırına verilir 2.
- Taş fırın kullanılıyorsa 15 dakika, elektrikli fırın kullanılıyorsa 20 dakika pişirilir 2.
- Tercihen üzerine hamur kapatılır ve 2-3 dakika daha pişirilerek servis edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: