Buradasın
Eli Böğründe'nin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Eli Böğründe yemeğinin püf noktaları:
- Kaliteli et kullanımı: Orijinal kuzu veya koyun eti tercih edilmelidir 13.
- Marine işlemi: Et, zeytinyağı ve baharatlarla marine edilip buzdolabında 1-2 saat bekletilmelidir 15.
- Malzemelerin dizilimi: Malzemeler fırın tepsisine yan yana, desenler oluşturacak şekilde dizilmelidir 5.
- Baharat kullanımı: Yemeğe baharat eklenmez, sadece az miktarda kekik kullanılabilir 3.
- Pişirme süresi: Yemek, 200 derece fırında etler yumuşayana kadar, yaklaşık 1,5 saat pişirilmelidir 4. Pişirme süresini kısaltmak için etler haşlandıktan sonra fırına verilebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: