• Buradasın

    Kirazdan hangi şekerlemeler yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kirazdan yapılan bazı şekerlemeler:
    • Kiraz şekerlemesi 25. Kirazların sapları ayıklanır, yıkanır ve çekirdekleri çıkarılır 25. Kirazlar, su ve şekerle kaynatılır, ardından limon suyu ve gıda boyası eklenerek şerbet haline getirilir 25. Bu karışım bir gün dinlendirilir ve ardından tekrar kaynatılır 25.
    • Kirazlı şekerlemeler 1. Un, kabartma tozu, vanilya, margarin, yumurta, yoğurt, toz şeker ve limon kabuğu rendesi ile hamur hazırlanır 1. Hamura kiraz sapları batırılarak kiraz şekli verilir ve fırında pişirilir 1. Soğuyan kurabiyeler, boyalı suya batırılıp toz şekere bulandıktan sonra servis edilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kiraz şekerleme nasıl yapılır?

    Kiraz şekerlemesi yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı kiraz; 3,5 su bardağı su; 3 su bardağı toz şeker; 25 gr loğusa şekeri; 1 adet limon. Yapılışı: 1. Kirazların saplarını ayıklayın ve yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkarın. 2. Tencereye aldığınız kirazlara 2,5 su bardağı su ekleyerek 5 dakika kaynatın. 3. Ayrı bir tencerede toz şeker, loğusa şekeri ve limon suyunu kaynatarak şerbet haline getirin. 4. Hazırladığınız şerbeti kaynamakta olan kirazlara ekleyin ve 1 saat boyunca kaynatmaya devam edin. 5. Kaynadığında ocağı kapatın ve karışımı soğumaya bırakın. 6. Dinlenen kirazlara kalan 1 su bardağı suyu ekleyerek 15-20 dakika daha kaynatın. 7. Kaynamış ve koyulaşmış karışımı bir tepsiye veya kalıba dökün, üzerini düzeltin ve soğumaya bırakın. 8. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Eğer kiraz şekerlemesinin rengini daha kırmızı yapmak isterseniz, loğusa şekeri yerine bir damla kırmızı gıda boyası kullanabilirsiniz.

    Kirazlı şekerin içinde ne var?

    Kirazlı şekerin içinde şunlar bulunabilir: Taze kiraz. Toz şeker. Gıda boyası. Yapay tatlandırıcılar. Limon suyu, vanilya veya tarçın. Kokteyl kirazı olarak da bilinen kirazlı şeker, şeker, kırmızı veya yeşil gıda boyası ve yapay tatlandırıcılarla reçele benzer şekilde pişirilmiş kirazdan yapılır.