• Buradasın

    Kirazdan hangi şekerlemeler yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kirazdan çeşitli şekerlemeler yapılabilir, bunlar arasında en yaygın olanları şunlardır:
    1. Kırmızı Kiraz Şekerleme: Pasta, dondurma ve kek üretiminde dolgu ve süsleme olarak kullanılır 13.
    2. Kirazlı Kurabiyeler: Kiraz sapı ve fındıkla birlikte yapılarak toz şekere bulanır 4.
    3. Ev Yapımı Kiraz Şekerlemesi: Kirazların çekirdekleri çıkarılıp, şeker ve gıda boyası ile kaynatılarak yapılır 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kiraz şekerleme nasıl yapılır?

    Kiraz şekerlemesi yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı kiraz; 3,5 su bardağı su; 3 su bardağı toz şeker; 25 gr loğusa şekeri; 1 adet limon. Yapılışı: 1. Kirazların saplarını ayıklayın ve yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkarın. 2. Tencereye aldığınız kirazlara 2,5 su bardağı su ekleyerek 5 dakika kaynatın. 3. Ayrı bir tencerede toz şeker, loğusa şekeri ve limon suyunu kaynatarak şerbet haline getirin. 4. Hazırladığınız şerbeti kaynamakta olan kirazlara ekleyin ve 1 saat boyunca kaynatmaya devam edin. 5. Kaynadığında ocağı kapatın ve karışımı soğumaya bırakın. 6. Dinlenen kirazlara kalan 1 su bardağı suyu ekleyerek 15-20 dakika daha kaynatın. 7. Kaynamış ve koyulaşmış karışımı bir tepsiye veya kalıba dökün, üzerini düzeltin ve soğumaya bırakın. 8. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Eğer kiraz şekerlemesinin rengini daha kırmızı yapmak isterseniz, loğusa şekeri yerine bir damla kırmızı gıda boyası kullanabilirsiniz.

    Kirazlı şekerin içinde ne var?

    Kirazlı şekerin içinde kiraz, şeker, kırmızı veya yeşil gıda boyası ve yapay tatlandırıcılar bulunur.