Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kinoa'yı en güzel şekilde pişirmek için aşağıdaki adımları izlemek önerilir:
- Yıkama: Kinoaları tel bir süzgeçte yıkayıp fazla suyunu süzün 12.
- Kavurma: Yanmaz yapışmaz bir tencerede veya tavada kinoaları kısık ateşte 3-4 dakika kavurun 12.
- Su Ekleme: Kavrulmuş kinoaların üzerine 1 bardak kinoa için 2 bardak su ekleyin 23.
- Pişirme: Orta ateşte kaynamaya başlayana kadar pişirin, ardından kapağı kapalı şekilde kısık ateşte 10-15 dakika pişirin 35.
- Dinlendirme: Ocağı kapatıp kinoayı 10 dakika dinlendirin 12.
Bu şekilde pişirilen kinoa, pilav veya salata gibi çeşitli yemeklerde kullanılabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: