Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kinoadan köfte yapmak için iki farklı tarif önerilebilir:
- Kinoalı Izgara Köfte Tarifi 1:
- Malzemeler: 500 g dana kıyma, yarım su bardağı kırmızı kinoa, 1 soğan, 1 yumurta, 2-3 dal maydanoz, 2-3 dal taze kekik, 4 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon 1.
- Yapılışı: Kırmızı kinoayı haşlayıp suyunu süzdükten sonra geniş bir kaseye alın 1. Rendelediğiniz soğan, yumurta, ince kıydığınız maydanoz, kekik, rendelenmiş parmesan peyniri, tuz ve baharatları ekleyip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun 1. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle şekillendirin ve yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın 1. Yanında fesleğen yaprakları ve renkli çeri domateslerle servis yapın 1.
- Kinoa Köfte Tarifi 2:
- Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış kinoa, 1 tutam maydanoz, 1 tutam dereotu, 1 rendelenmiş havuç, 1 diş sarımsak, 1 yumurta, 2 yemek kaşığı tam buğday unu, birer çimdik tuz, karabiber, pulbiber 2.
- Yapılışı: Yarım su bardağı kinoayı bir tencerede haşlayın 2. Daha sonra yeşillikleri ve sarımsağı ince ince kıyın, havucu rendeleyin 2. Büyük bir kaba 2 su bardağı haşlanmış kinoayı, ince kıymış olduğunuz yeşillikleri ve havucu, sarımsağı, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyin 2. Yumurta ve iki yemek kaşığı tam buğday ununu ekledikten sonra yoğurun 2. Kıvam tuttunca elinizle küçük toplar haline getirip yassılaştırın 2. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine köfteleri tek tek dizin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: