Kibrit patatesli et sote yapmak için gerekli malzemeler: 500 gram kuşbaşı et; 3 adet orta boy patates; 2 adet soğan; 2 diş sarımsak; 2 adet domates; 1 çay bardağı sıvı yağ; Tuz, karabiber, kekik; Su. Hazırlanışı: 1. Kuşbaşı etleri yıkayıp süzün. 2. Bir tencerede sıvı yağı ısıtın ve etleri ekleyin. 3. Etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. 4. Soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın. 5. Kavrulan etlerin üzerine ekleyin ve pembeleşene kadar soteleyin. 6. Domatesleri rendeleyin ve tencereye ekleyin. 7. Domateslerin suyunu salması için birkaç dakika pişirin. 8. Etlerin üzerine tuz, karabiber ve kekik ekleyin, karıştırın. 9. Üzerine yeteri kadar su ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın. 10. Patatesleri kibrit şeklinde kesin. 11. Et pişmeye yakın bir süre sonra tencereye ekleyin. 12. Patateslerin etle birlikte pişmesi için yaklaşık 20-25 dakika daha pişirin. Püf noktaları: Etin yumuşak olması için önceden marine edilmesi önerilir. Patateslerin taze ve sağlam olması, yemeğin lezzetini artırır. Baharatlar damak tadına göre ayarlanabilir.