Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çökertme kebabı için gerekli malzemeler:
- 250-300 gram jülyen kesilmiş et 4;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 4;
- 4 diş sarımsak 4;
- 4 yemek kaşığı yoğurt 4;
- 750 gram patates 4;
- sıvı yağ 4;
- tuz 4;
- karabiber 4;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 4.
Yapılışı:
- Etler ince uzun çubuklar halinde kesilir ve derin bir tencerede suyunu salıp çekene kadar kavrulur 4.
- Etler kavrulurken patatesler kibrit patates tarifindeki gibi hazırlanır ve geniş bir tabağına alınır 4.
- Kalan sarımsaklar ezilip tuzla birlikte yoğurda eklenir ve karıştırılır 4.
- Sıvı yağ tavada kızdırılır, içine salça eklenip kavrulur 4. İçine ılık su, tuz ve karabiber ilave edilip sos haline gelene kadar pişirilir 4.
- Etler piştiğinde sarımsaklı yoğurt servis tabağının tabanına yayılır 4.
- Yoğurdun üzerine salçalı sos gezdirilir 4.
- Kibrit patatesler de yoğurdun üzerine konur 4.
- Et parçaları da patateslerin üstüne yerleştirilir 4.
- Üzerini dilerseniz maydanoz yaprakları ya da taze kekik yapraklarıyla süsleyip servis edebilirsiniz 4.
Çökertme kebabı dışında, kibrit çöpü patatesle yapılabilecek başka yemekler de olabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: