Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ketojenik tavuk sote yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- Malzemeler:
- 1 kg tavuk göğsü 2;
- 1 çay bardağı zeytinyağı veya susam yağı 2;
- 1 soğan 2;
- 4 diş sarımsak 2;
- 150 g biber 2;
- 200 g mantar 2;
- 4 yemek kaşığı dark soya sosu veya 8 yemek kaşığı normal soya sosu 2;
- Yarım su bardağı su 2;
- 2 yemek kaşığı beyaz sirke veya elma sirkesi 2;
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu 2;
- Yarım çay kaşığı zencefil tozu 2;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 2;
- 1 tatlı kaşığı bal veya 2 küp şeker (keto ise) 2;
- 1 silme tatlı kaşığı stevia (keto ise) 2;
- 1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme, suyla açılacak) (keto ise) 2;
- 1 çay kaşığı xanthan gum (keto ise) 2;
- 1 tutam zerdeçal tozu (opsiyonel) 2.
Yapılışı:
- Kuru soğanı yarım ay şeklinde, sarımsak ve yeşil soğanın beyaz kısımlarını küçük küçük doğrayın 2.
- Mantarları, biberleri ve tavukları jülyen doğrayın 2.
- Soya sosu, su, sirke, toz zencefil, pul biber, sarımsak tozu, zerdeçal, stevia/şeker/bal gibi malzemeleri karıştırıp sosu önceden hazırlayın 2.
- Çiğ susamları yağsız tavada kavurun 2.
- Tavada zeytinyağını ısıtın 2.
- Isınınca tavukları sotelemeye başlayın 2.
- Pişen tavukları bir kaseye alın 2.
- Kuru soğanları, sarımsakları ve yeşil soğanın beyaz kısımlarını kavurun 2.
- Soğanlar şeffaflaşınca biberleri ekleyin 2.
- Biberleri hafif dişe değecek kadar soteleyin 2.
- Mantarları tavaya ekleyin ve hızlıca soteleyin 2.
- Tavadaki bütün malzemeleri tavanın bir kenarına çekin, öbür tarafına hazırladığınız soya sosunu dökün 2. 13
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: