Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ketojenik tavuk sote yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gr tavuk göğsü 23
- 90 gr ufalanmış keto ekmeği 2
- 1 adet hafif çırpılmış yumurta 2
- ¼ su bardağı hindistan cevizi unu 2
- ¼ su bardağı badem unu 2
- 1 su bardağı ince rendelenmiş parmesan peyniri 2
- 2 diş ezilmiş sarımsak 2
- 1 tatlı kaşığı kekik 3
- ½ tatlı kaşığı paprika 2
- ½ tatlı kaşığı sarımsak tozu 2
- ¼ tatlı kaşığı soğan tozu 2
- ¼ tatlı kaşığı karabiber (tercihen taze çekilmiş) 2
- Tuz 2
Hazırlanışı:
- Tavukları yıkayıp kurulayın ve bir kenara alın 2.
- Bir kapta sarımsak, karabiber ve baharatları karıştırın 2.
- Tavuğu bu karışımın içine alın ve karışıma bulayın 2. Streç film ile kaplayıp en az iki saat buzdolabında bekletin (tercihen gece boyunca) 2.
- Fırını 220°C/425°F derecede önceden ısıtın 2.
- Fırın tepsisine alüminyum folyo serin 2.
- Kaplama için üç kaba ihtiyacınız olacak:
- Birinci kaba ¼ su bardağı badem unu ve ¼ su bardağı hindistan cevizi unu koyup karıştırın 2.
- İkinci kapta yumurtayı bir tutam tuz ve karabiber ekleyerek çırpın 2.
- Üçüncü kapta ufalanmış ekmek, parmesan peyniri, paprika, kekik, sarımsak tozu, soğan tozu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın 2.
- Buzdolabında bekletilmiş olan tavuk parçalarını birer birer ve sırayla una, ardından yumurtaya ve son olarak üçüncü kaptaki ekmekli karışıma bulayın 2.
- Tavukları fırına vermeden önce kızarmış zeytinyağına bırakın ve altın rengi olana dek çevirerek kızartın 2.
- Kızaran tavukları hazırladığınız fırın tepsisine yerleştirin ve fırına verin 2. Tavuklar tamamen kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: