• Buradasın

    Kesme çorba nerenin meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kesme çorbası, özellikle Erzurum ve Sivas yörelerine ait meşhur bir çorbadır 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kesme çorbasının püf noktası nedir?

    Kesme çorbasının püf noktası, yoğurdun kesilmemesi için çorbaya eklemeden önce yoğurda biraz çorbanın suyundan ilave etmektir. Ayrıca, yoğurdun pürüzsüz bir kıvam alması için iyice çırpılması da önemlidir.

    Kesme çorba sosu nasıl yapılır?

    Kesme çorba sosu yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: - 1 su bardağı kesme hamur - 1 çay bardağı önceden haşlanmış yeşil mercimek - 2 çorba kaşığı tereyağı - 1 çorba kaşığı domates ve biber salçası karışımı - 1 adet domates (soyulduktan sonra çekirdekleri çıkarılarak doğranmış) - 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber - 1 çaykaşığı kuru nane - 1 çay kaşığı acı veya tatlı pul biber - 3 litre kadar et suyu veya tavuk suyu - Tuz Yapılışı: 1. Tereyağını çorba tenceresine alarak karbonlaşmasına izin vermeden kızdırın. 2. Doğranmış domatesleri ekleyerek sos kıvamına gelene kadar kaynatın. 3. Salçayı ekleyerek sosu homojen hale gelene kadar kaynatın ve et suyu veya tavuk suyunu ekleyin. 4. Çorbanın suyu kaynamaya başlayınca kesmeyi ekleyin ve hafif yumuşayana kadar pişirin. 5. Haşlanmış yeşil mercimeği ve nane hariç baharatları ekleyin ve 3-4 dakika daha hepsi birlikte kaynatın. 6. Tencereyi ateşten aldıktan sonra üzerine kuru naneyi serperek sıcak olarak servis yapın.

    Kesme çorbasının içine ne konur?

    Kesme çorbasının içine şu malzemeler konur: 1. Soğan: İnce kıyılmış bir adet soğan yağda kavrulur. 2. Salça: Kavrulmuş soğana bir yemek kaşığı salça eklenir. 3. Yeşil Mercimek: Haşlanmış bir çay bardağı yeşil mercimek çorbaya katılır. 4. Kesme Makarna: Arzuya göre bir su bardağı kesme makarna eklenir. 5. Nane, Tuz ve Karabiber: Çorbanın üzerine bir çay kaşığı nane, yarım çay kaşığı karabiber ve tuz serpilir. 6. Sıcak Su: Tüm malzemeler eklendikten sonra 1 litre sıcak su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır.

    Kesme hamur çorbası nerenin?

    Kesme hamur çorbası, Anadolu'nun birçok bölgesinde sıkça yapılan bir çorba tarifidir.

    Türkiye'nin en meşhur çorbası hangisi?

    Türkiye'nin en meşhur çorbalarından biri olarak Yayla Çorbası kabul edilmektedir.

    En çok çeşit çorba hangi yöreye ait?

    En çok çeşit çorba Türk mutfağına aittir.

    Hangi ülkenin hangi çorbası meşhur?

    Bazı ülkelerin meşhur çorbaları şunlardır: Amerika: Clam and corn Chowder (deniz ürünleri ve mısırla yapılan kıvamlı sebze çorbası). Çin: Won ton Soup (mantılı ve sebzeli "şeffaf" çorba), Lanzhou sığır etli erişte çorbası. Fransa: Soğan Çorbası (içerisinde bir dilim kızarmış ekmek, bol kaşar peyniri bulunan "şeffaf" çorba), Bouillabaisse (Marsilya yöresinde yapılan, patatesli balık ve deniz ürünleri çorbası). İspanya: Gaspacho (Endülüs bölgesinden soğuk domates çorbası). İtalya: Minestrone (içerisinde kalın kesilmiş taze makarna bulunan sebze çorbası). Japonya: Miso soup (yosun türü bir bitkinin "şeffaf" türde çorbası). Macaristan: Gulash (çok sulu tas kebabı kıvamında et çorbası). Rusya: Bortch (lahanası bol, kremalı sebze çorbası). Türkiye: Ezogelin Çorbası, İşkembe Çorbası, Tarhana Çorbası, Yayla Çorbası.