Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kesme çorba sosu yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 1 su bardağı kesme hamur 2
- 1 çay bardağı önceden haşlanmış yeşil mercimek 2
- 2 çorba kaşığı tereyağı 2
- 1 çorba kaşığı domates ve biber salçası karışımı 2
- 1 adet domates (soyulduktan sonra çekirdekleri çıkarılarak doğranmış) 2
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber 2
- 1 çaykaşığı kuru nane 2
- 1 çay kaşığı acı veya tatlı pul biber 2
- 3 litre kadar et suyu veya tavuk suyu 2
- Tuz 2
Yapılışı:
- Tereyağını çorba tenceresine alarak karbonlaşmasına izin vermeden kızdırın 2.
- Doğranmış domatesleri ekleyerek sos kıvamına gelene kadar kaynatın 2.
- Salçayı ekleyerek sosu homojen hale gelene kadar kaynatın ve et suyu veya tavuk suyunu ekleyin 2.
- Çorbanın suyu kaynamaya başlayınca kesmeyi ekleyin ve hafif yumuşayana kadar pişirin 2.
- Haşlanmış yeşil mercimeği ve nane hariç baharatları ekleyin ve 3-4 dakika daha hepsi birlikte kaynatın 2.
- Tencereyi ateşten aldıktan sonra üzerine kuru naneyi serperek sıcak olarak servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: