Buradasın
Kesilen tavuk nasıl temizlenir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kesilen bir tavuğu temizlemek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Tüylerin Yolulması: Tavuğun tüylerini cımbız veya alevli bir ocak yardımıyla alın 1. Alternatif olarak, tavuğu bütünüyle kaynar suya batırıp çıkararak tüylerini yolabilirsiniz 2.
- Baş ve Ayakların Kesilmesi: Tavuğun başını ve ayaklarını kesin 1.
- İç Organların Çıkarılması: Tavuğun karnını ortadan kesip iç organlarını dikkatlice çıkarın (bağırsak, ciğer vb.) 12. Öd kesesini patlatmamaya özen gösterin, aksi halde tavuğun tadı acı olabilir 2.
- Yıkama ve Kurutma: Tavuğu iyice yıkayın ve kurulayın 2.
- Buzdolabında Bekletme: Temizlenen tavuğu 1-2 gün buzdolabında beklettikten sonra pişirmeye hazır hale getirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: