Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk etini yıkadıktan sonra saklamak için şu adımlar izlenmelidir:
- Sızdırmaz kapta saklama: Çiğ tavuk, suyunun sızmasını ve diğer gıdalara bulaşmasını önlemek için sızdırmaz bir kapta saklanmalıdır 15.
- Buzdolabı sıcaklığı: Tavuk, buzdolabında +4 derece veya altında saklanmalıdır 5.
- Ayrı saklama: Çiğ tavuk, diğer malzemelerden ayrı bir şekilde saklanmalıdır 5.
- Porsiyonlama: Tavuk etini porsiyonlara ayırarak saklamak, kullanım kolaylığı sağlar 3.
- Dondurucu kullanımı: Çiğ tavuk parçaları dondurucuda 9 aya kadar, bütün tavuk ise 1 yıla kadar saklanabilir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: