• Buradasın

    Kerhane tatlısının şerbeti nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kerhane tatlısının şerbeti için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
    Malzemeler:
    • 3 su bardağı şeker 3
    • 3,5 su bardağı su 3
    • 1/4 limon suyu 3
    Yapılışı:
    1. Derin bir tencerenin içerisine suyu ve şekeri alıp kaşıkla şeker eriyene kadar karıştırın 3.
    2. Ocağın altını yüksek ateşte açarak kaynayana kadar bekleyin 3.
    3. Şekerli suyu tam 10 dakika kaynattıktan sonra çeyrek limonun suyunu içerisine ilave edin 3.
    4. 3-4 dakika sonra ocağın altını kapatıp, soğuması için ayrı bir yere koyun 3.
    5. Soğuyan şerbeti, sıcak tatlının üzerine dökebilirsiniz 3.
    Alternatif olarak, kerhane tatlısının şerbeti için şu tarif de kullanılabilir:
    Malzemeler:
    • 2 su bardağı su 5
    • 4 su bardağı şeker 5
    • Yarım limon suyu 5
    Yapılışı:
    1. Şekeri ve suyu bir tencereye alın, kaynamaya başladığında kısık ateşte 10 dakika kaynatın 5.
    2. Koyu kıvam alınca limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatın 5.
    3. Şerbeti soğumaya bırakın 5.

    Konuyla ilgili materyaller

    Kerhane tatlisi hangi yöreye ait?

    Kerhane tatlısı, Adana yöresine aittir.

    En güzel şerbetli tatlı nasıl yapılır?

    En güzel şerbetli tatlılardan biri için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz: Malzemeler: - 160 gr irmik - 140 gr un - 1 adet yumurta - 120 gr yoğurt - 75 gr eritilmiş tereyağı - 75 gr sıvı yağ - 5 gr vanilin - 5 gr kabartma tozu - 1 adet portakal kabuğu rendesi - 400 gr şeker - 400 gr su - 10 gr limon suyu Hazırlanışı: 1. Şekeri bir kaba alın ve üzerine sıcak su ekleyip, çırpın. 2. Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, eritilmiş tereyağını bir kaba alın ve güzelce karıştırın. 3. Hamuru için gerekli malzemeleri de ilave ederek karıştırmaya devam edin ve kısa bir süre elinizle yoğurun. 4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın, ardından irmiğe bulayın. 5. Fırın kağıdı serili tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 35 dakika kadar kızartın. 6. Üzeri nar gibi kızarmış olan tatlıları fırından alın ve ilk sıcaklığı gittikten sonra üzerine şerbeti gezdirin. 7. Üzerine bir tepsi kapatarak, şerbetin çekmesi için en az 45 dakika bekletin. 8. Üzerine Antep fıstığı tozu ve Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.

    Kerhane tatlısı içinde ne var?

    Kerhane tatlısı içinde genellikle şu malzemeler bulunur: Un: Hamurun ana bileşenidir. Şeker: Tatlının tatlılığını artırır. Su: Hamurun yoğrulmasında kullanılır. Tereyağı: Hamurun lezzetini zenginleştirir. İç harcı: Ceviz, fındık veya badem. Şerbet: Su, şeker ve limon suyu veya gül suyu ile yapılır.