Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kerevizi 1 ay boyunca saklamak için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Buzdolabında saklama: Kerevizin saplarını kesmeden önce yıkayıp kurulayın 4. Hava geçirmez bir plastik torbaya veya saklama kabına koyarak buzdolabının sebze çekmecesinde saklayın 4. Bu şekilde kereviz, yaklaşık 1-2 hafta boyunca tazeliğini koruyabilir 4.
- Dondurarak saklama: Kerevizin saplarını ve yapraklarını yıkayıp doğrayın 4. Kaynar suya atarak 3 dakika boyunca haşlayın ve ardından soğuk suya daldırarak şoklayın 4. Kuruladıktan sonra, kerevizi dondurucu poşetlerine veya hava geçirmez kaplara koyarak dondurucuya yerleştirin 4. Dondurulmuş kereviz, 8-12 ay boyunca tazeliğini koruyabilir 4.
- Su içerisinde saklama: Büyük bir cam kase veya kapalı plastik bir kap bulun 2. Kabı solmuş kerevizlerle doldurun, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kapağıyla kapatın 2. Suyu her gün veya en azından gün aşırı değiştirmek önemlidir 2.
Kerevizin tazeliğini korumak için, saklama süresini minimal tutmak ve mümkün olduğunca çabuk tüketmek önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: