Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soyulmuş kerevizin saklanması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Limon suyu ile saklama: Soyulmuş kereviz dilimlerinin kararmaması için üzerlerine bolca taze limon sıkılmalıdır 14.
- Buzdolabı poşeti ile saklama: Limonlu su içerisinde bekletilen kereviz, hava almayacak şekilde saklama kaplarına veya buzdolabı poşetlerine konularak buzdolabında muhafaza edilebilir 4.
- Streç film ile sarma: Soyulmuş kereviz, buzdolabında streç film ile sarılarak oksijenle teması kesilebilir 4.
Ayrıca, kereviz dondurarak da saklanabilir 135. Bunun için, kerevizler doğranıp üzerine limon sıkıldıktan sonra, kilitli poşetlere veya uygun kaplara yerleştirilip dondurucuya kaldırılmalıdır 15. Poşetlerin üzerine saklama tarihi yazılmalıdır 15.
Kereviz, dondurucuda genellikle 10-12 ay saklanabilir, ancak mümkün olduğunca çabuk tüketilmesi önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: