Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kelepçeli kalıp, özellikle tatlı ve pasta yapımında kullanılan, hamurun düzgün pişmesini sağlayan ve tatlıların şekil almasına yardımcı olan bir kalıp türüdür 13.
Kelepçeli kalıbın başlıca kullanım alanları:
- Cheesecake: Krema peyniri, şeker ve yumurta ile hazırlanan cheesecake'in şeklini koruyarak pişmesini ve servis edilmesini sağlar 14.
- Kat kat pastalar: Çok katlı pastalar için uygun bir şekle ve derinliğe sahiptir 4.
- Mousse: Jelatin bazlı tatlıların yumuşak dokusunu koruyarak soğumasına yardımcı olur 4.
- Kurabiye: Küçük kelepçeli kalıplarda aynı anda birçok kurabiye pişirilebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: