Buradasın
Keklik en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Keklik en güzel şekilde fırında, tavada veya ızgarada pişirilebilir 4.
Fırında keklik pişirmek için:
- Keklik, zeytinyağı, tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatlarla marine edilir 4.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-60 dakika pişirilir 4.
- Pişirme süresinin ortasında kekliğin üzeri alüminyum folyo ile kaplanarak kuruması engellenebilir 4.
Tavada keklik pişirmek için:
- Keklik, önceden marine edilmişse, marine sosu ile birlikte tavaya alınır 4.
- Orta ateşte, her iki tarafı da altın rengi alana kadar pişirilir 4.
- Pişirme sırasında kekliğin üzerine sebzeler (havuç, soğan, biber) eklenebilir ve birlikte pişirilerek lezzet artırılabilir 4.
Izgara keklik pişirmek için:
- Keklik, baharatlar ve zeytinyağı ile marine edilir ve en az 1 saat dinlendirilir 4.
- Izgara önceden ısıtılır ve keklik, her iki tarafı da eşit şekilde pişene kadar ızgarada tutulur 4.
- Pişirme sırasında keklik, üzerine limon suyu sıkılarak tatlandırılabilir 4.
Keklik pişirirken, kekliğin yaşına ve cinsine göre pişirme süresinin değişebileceği ve kekliğin fazla pişirilmemesi gerektiği, aksi takdirde etin sertleşebileceği unutulmamalıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: