• Buradasın

    Kekevi salçalı çörek tarifi nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm, golden-brown tray of freshly baked *salçalı çörek* with a glossy egg-wash sheen, layered with rich tomato paste and sprinkled with crushed walnuts, resting on a rustic wooden kitchen counter in a Turkish home.
    Kekevi'nin salçalı çörek tarifi için gerekli malzemeler:
    • 1 bardak ılık süt 13;
    • 2 yemek kaşığı oda ısısında veya eritilmiş tereyağı 13;
    • yarım su bardağı sıvıyağ 1;
    • 2 yumurta (birinin sarısını ayırın) 1;
    • yarım paket yaşmaya 1;
    • 2 yemek kaşığı tozşeker 1;
    • 1 tatlı kaşığı tuz 1;
    • yaklaşık 4 su bardağı un 1.
    İç harcı için:
    • 2 yemek kaşığı domates salçası 12;
    • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
    • 2 diş sarımsak 1;
    • 1 çay kaşığı kimyon 1;
    • yarım su bardağından fazla iri kıyılmış ceviz içi 1.
    Yapılışı:
    1. Hamur için sıvı malzemeleri bir kaba alın, mayayı ekleyip 3 bardak un, tuz ve şekeri ilave ederek yoğurmaya başlayın 1.
    2. Elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun 1.
    3. Hamura yuvarlak şekil verip tekrar kaseye alın, üzerini bir kapakla kapatıp ılık ortamda iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın 1.
    4. Salça, zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak ve kimyonu bir kasede karıştırın 1.
    5. Mayalanan hamuru ikiye bölüp salçalı harcı sürüp iri ceviz içi serpiştirerek rulo yapın 1.
    6. Rulodan iki parmak genişliğinde parçalar kesip hafif yağlı tepsiye aralıklı yerleştirin 1.
    7. Yıldız şekli vermek için her parçayı 5 parçaya kesip merdane ile yarım cm kalınlığında yuvarlak açın ve fırın tepsisine aktarın 1.
    8. Aralarına salçalı harçtan sürüp, ceviz içi serpiştirerek üst üste yerleştirin 1.
    9. Son katın üstüne salçalı harç sürmeyin 1.
    10. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200C dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin 1.
    Alternatif olarak, ayçekirdekli salçalı tuzlu çörek tarifi için:
    • 1 ölçü puf poğaça hamuru 2;
    • yaklaşık 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
    • 2 yemek kaşığı domates salçası 2;
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası 2;
    • 1 tatlı kaşığı kekik, kimyon, kırmızı pul biber 2;
    • 2 diş sarımsak [
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel çörek hamuru nasıl yapılır?

    En güzel çörek hamuru için aşağıdaki tarifler değerlendirilebilir: İçi dolgulu yumuşak çörek hamuru. Kahvaltılık çörek hamuru. Kolay çörek hamuru. Çörek hamuru yaparken, unun yavaş yavaş eklenmesi ve hamurun yumuşak bir kıvam alması önemlidir.

    Çörekte hangi baharatlar var?

    Çöreklerde kullanılan baharatlar, çörek türüne ve bölgesel farklılıklara göre değişiklik gösterebilir. İşte bazı çöreklerde kullanılan yaygın baharatlar: Diyarbakır çöreği: Tarçın, mahlep, mayana (rezene tozu), susam, çörek otu. Balkan çöreği: Kakule, maileb, tarçın, safran, zencefil, zerdeçal. Vegan baharatlı çörek: Kimyon, kişniş, pul biber, karabiber. Ayrıca, çöreklerde baharat olarak siyah kimyon, anason, sarımsak tozu, sumak gibi malzemeler de kullanılabilir.

    Salçalı yıldız çörek nasıl yapılır?

    Salçalı Yıldız Çörek Tarifi için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 5 su bardağı un - 1 su bardağı ılık süt - 2 çorba kaşığı dolusu zeytinyağı - 1 çay bardağı zeytinyağı - 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için) - 1/2 paket yaşmaya - 2 çorba kaşığı toz şeker - 1 tatlı kaşığı tuz - İçi için: 2 çorba kaşığı domates salçası, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak, 1 çay kaşığı kimyon, 1,5 çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi Yapılışı: 1. Bir su bardağı içerisindeki süte bir tatlı kaşığı şekeri ekleyip karıştırın. 2. Yoğurma kabınıza unu, yumurtaları (birinin sarısı üzeri için), yağı, şekeri ve tuzu ilave edin. 3. Üstüne su bardağı içerisinde süt ve şekerle olan kabarmış mayayı dökün. 4. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. 5. Kabaran hamuru ikiye bölüp, her böldüğünüz parçayı beş beze olacak şekilde parçalar koparın. 6. Bir kasede salça, kimyon, doğranmış sarımsak ve yağı karıştırın. 7. Merdane ile açılmış bezelerin arasına karışımı sürün. 8. Dördüncü kata da salçalı sos koyup en üste son parça hamuru ekleyin. 9. Hamuru tam ortasını kadar kesmeden önce dörde, sonra sekize, sonra da on altıya bölün. 10. Fırın tepsisine yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürün.

    Çörek hamuruna süt mü yoğurt mu?

    Çörek hamurunda süt ve yoğurt kullanımı, kişisel tercihlere ve istenilen sonuca bağlıdır. Sütün çörek hamuruna etkileri: Nem ve lezzet katar. Hamurun kabarmasını etkileyebilir; genellikle oda sıcaklığında süt tercih edilir. Hamurun daha hafif ve yumuşak bir dokuya sahip olmasını sağlar. Yoğurdun çörek hamuruna etkileri: Yoğunluk ve ekşimsi bir lezzet katar. Hamurun daha hızlı kabarmasına yardımcı olabilir, bu nedenle hamur daha çabuk hazır olabilir. Mayalı bir doku oluşturabilir.