Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kekevi'nin salçalı çörek tarifi için gerekli malzemeler:
- 1 bardak ılık süt 13;
- 2 yemek kaşığı oda ısısında veya eritilmiş tereyağı 13;
- yarım su bardağı sıvıyağ 1;
- 2 yumurta (birinin sarısını ayırın) 1;
- yarım paket yaşmaya 1;
- 2 yemek kaşığı tozşeker 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- yaklaşık 4 su bardağı un 1.
İç harcı için:
- 2 yemek kaşığı domates salçası 12;
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 1;
- yarım su bardağından fazla iri kıyılmış ceviz içi 1.
Yapılışı:
- Hamur için sıvı malzemeleri bir kaba alın, mayayı ekleyip 3 bardak un, tuz ve şekeri ilave ederek yoğurmaya başlayın 1.
- Elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun 1.
- Hamura yuvarlak şekil verip tekrar kaseye alın, üzerini bir kapakla kapatıp ılık ortamda iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın 1.
- Salça, zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak ve kimyonu bir kasede karıştırın 1.
- Mayalanan hamuru ikiye bölüp salçalı harcı sürüp iri ceviz içi serpiştirerek rulo yapın 1.
- Rulodan iki parmak genişliğinde parçalar kesip hafif yağlı tepsiye aralıklı yerleştirin 1.
- Yıldız şekli vermek için her parçayı 5 parçaya kesip merdane ile yarım cm kalınlığında yuvarlak açın ve fırın tepsisine aktarın 1.
- Aralarına salçalı harçtan sürüp, ceviz içi serpiştirerek üst üste yerleştirin 1.
- Son katın üstüne salçalı harç sürmeyin 1.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200C dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin 1.
Alternatif olarak, ayçekirdekli salçalı tuzlu çörek tarifi için:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: