• Buradasın

    Kekevi salçalı çörek tarifi nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Salçalı Çörek Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
    Malzemeler:
    • Yarım su bardağı sıvı yağ 15
    • 3-4 kaşık yoğurt 15
    • 1.5 su bardağı ılık su 15
    • 1 kaşık instant maya veya yarım paket yaş maya 15
    • 1 tatlı kaşığı tuz 15
    • Un 15
    Üzeri için:
    • 2 kaşık domates salçası 15
    • 1 kaşık yoğurt 15
    • 2 kaşık sıvı yağ 15
    Yapılışı:
    1. Yoğurma kabına sıvı malzemeleri alın 1.
    2. Instant maya kullanacaksanız, mayayı 1 fincan suyla karıştırıp yoğurma kabına ekleyin 1.
    3. Tuzu ekleyin 1.
    4. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin 15.
    5. Hamuru 45 dakika dinlenmeye bırakın 15.
    6. Kullanacağınız tepsiyi sıvı yağla yağlayın (büyük boy borcam kullanabilirsiniz) 15.
    7. Dinlenen hamuru tepsiye bastırarak yayın 1.
    8. Üzeri için ayırdığınız malzemeleri karıştırıp hamurun üzerine sürün 15.
    9. 180 derecelik fırında çöreğin kabarıp kızarıncaya kadar pişirin 15.
    Afiyet olsun!
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Salçalı yıldız çörek nasıl yapılır?

    Salçalı Yıldız Çörek Tarifi için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 5 su bardağı un - 1 su bardağı ılık süt - 2 çorba kaşığı dolusu zeytinyağı - 1 çay bardağı zeytinyağı - 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için) - 1/2 paket yaşmaya - 2 çorba kaşığı toz şeker - 1 tatlı kaşığı tuz - İçi için: 2 çorba kaşığı domates salçası, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak, 1 çay kaşığı kimyon, 1,5 çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi Yapılışı: 1. Bir su bardağı içerisindeki süte bir tatlı kaşığı şekeri ekleyip karıştırın. 2. Yoğurma kabınıza unu, yumurtaları (birinin sarısı üzeri için), yağı, şekeri ve tuzu ilave edin. 3. Üstüne su bardağı içerisinde süt ve şekerle olan kabarmış mayayı dökün. 4. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. 5. Kabaran hamuru ikiye bölüp, her böldüğünüz parçayı beş beze olacak şekilde parçalar koparın. 6. Bir kasede salça, kimyon, doğranmış sarımsak ve yağı karıştırın. 7. Merdane ile açılmış bezelerin arasına karışımı sürün. 8. Dördüncü kata da salçalı sos koyup en üste son parça hamuru ekleyin. 9. Hamuru tam ortasını kadar kesmeden önce dörde, sonra sekize, sonra da on altıya bölün. 10. Fırın tepsisine yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürün.

    Çörekte hangi baharatlar var?

    Çörekte kullanılan baharatlar çeşidine göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak çörekte bulunan bazı baharatlar şunlardır: Kakule; Mahlep; Tarçın; Safran; Zencefil; Zerdeçal; Doğu baharatları; Anason; Kerbel.

    Çörek hamuruna süt mü yoğurt mu?

    Çörek hamuruna hem süt hem de yoğurt kullanılabilir, her iki malzemenin de kendine özgü avantajları vardır: - Süt, hamura nem ve lezzet katar, ayrıca daha hafif ve yumuşak bir dokuya sahip olmasını sağlar. - Yoğurt, hamura yoğunluk ve ekşimsi bir lezzet verir, daha hızlı kabarmasına yardımcı olur. Tercih, kişisel zevklere ve istenilen sonuca bağlı olarak değişebilir.

    En güzel çörek hamuru nasıl yapılır?

    En güzel çörek hamurunu yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 250 ml süt - 50 g tuzsuz tereyağı (doğranmış) - 525 g un - 110 g toz şeker - 1 adet yumurta - 1 paket instant maya Yapılışı: 1. Süt ve tereyağını bir sos tenceresine koyup kısık ateşte, tereyağı eriyene ve süt ılınana kadar karıştırarak ısıtın. 2. Un, toz şeker, maya ve süt karışımını hamur kancalı bir miksere koyun. 3. Düşük hızda 5 dakika ya da hamur toparlanana kadar (hala biraz yapışkan olmalı) karıştırın. 4. Hamuru hafif unlanmış bir yüzeyde pürüzsüz olana kadar yoğurun. 5. Geniş ve hafif yağlanmış bir kaseye koyup üzerini nemli mutfak havlusuyla kapatın, ılık bir yerde 1,5 saat ya da hamur iki katı olana kadar bekletin. Ayrıca, yumuşacık bir çörek hamuru için aşağıdaki tarifi de deneyebilirsiniz: Malzemeler: - 2 yemek kaşığı şeker (40 gr) - 1 paket kuru maya (10 gr) - 1 su bardağı ılık süt (200 ml) - 1 çay bardağı su (100 ml) - 2 adet yumurta akı - Yarım çay bardağı sıvı yağ (50 ml) - 4,5 su bardağı un (540 gr) - 1 tatlı kaşığı tuz (8 gr) - 100 gr tereyağı Yapılışı: 1. Uygun bir yoğurma kabına şeker, maya, süt ve su ekleyip karıştırın. 2. Üzerine yumurta akı ve sıvı yağ ilave edip karıştırmaya devam edin. 3. Üzerine kontrollü bir şekilde un ve tuz ekleyip yoğurun. 4. Kıvam alan hamurun üzerine tereyağı ekleyip yoğurmaya devam edin. 5. Üzerini kapatıp 2 kat oluncaya kadar bekletin. 6. Elinizi sıvı yağ ile yağlayıp hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın ve 15 dakika bekletin.