Kars ilinde halk elinde yetiştirilen yerli ırk kazların kesim ve karkas özellikleri şu şekildedir: Kesim ağırlığı: 4,2-4,6 kg. Sıcak karkas ağırlığı: Ortalama 2598,2-2855,5 g. Karkas randımanı: %72,6-73,5. Kan ağırlığı: Ortalama 187,65 g. Tüy ağırlığı: Ortalama 233,0-434,8 g. Baş ağırlığı: Ortalama 167,29 g. Ayak ağırlığı: Ortalama 33,39 g. Kalp ağırlığı: Ortalama 167,94 g. Karaciğer ağırlığı: Ortalama 62,5-76,2 g. Abdominal + iç yağ ağırlığı: Ortalama 173,9-429,8 g. Kazlarda göğüs ve but gibi yüksek değerli parçaların oranı yaklaşık %53, sırt, kanat ve boyun gibi düşük değerli parçaların oranı %40, toplam yağ oranı ise %7 düzeyindedir. Kesim öncesi besiye tabi tutulmamış kazlarda kesim ve karkas ağırlıkları düşük, ancak karkas randımanı yüksek düzeyde belirlenmiştir.