Buradasın
Kayseri sucuğunun püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayseri sucuğunun püf noktaları:
- Et seçimi: Sucuk için yağlı dana veya koyun eti kullanılır 12.
- Baharat karışımı: Tuz, baharat, kimyon, sarımsak ve toz kırmızı biber (acı ve tatlı) belirli oranlarda karıştırılır 125.
- Yoğurma: Karışım, yoğurulup bir gün bekletilir 12.
- Bağırsak kullanımı: Bağırsakların yerli olmasına dikkat edilmelidir 2.
- Pişirme: Sucuk, kısık ateşte kendi yağında pişirilmelidir; düz dilimlenmemeli ve tavaya yağ konulmamalıdır 4.
- Doğal renk: Yer altı sularındaki nitrat sayesinde sucuğun kendine has kırmızı rengi doğal olarak sağlanır 1.
Bu özelliklere dikkat edilerek yapılan sucuk, orijinal ve lezzetli bir sonuç verir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: