Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaymaçina tatlısı yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 kg süt 13;
- 6 adet yumurta 13;
- 1 su bardağı şeker 13;
- 2 yemek kaşığı un 13;
- 1 yemek kaşığı nişasta 13;
- 1 paket vanilya 5.
Yapılışı:
- Yumurta ve toz şekeri mikser ile köpük köpük oluncaya kadar çırpın 13.
- Sütü bir tencerede hafif ısıtın 13.
- Yumurtaların üzerine azar azar dökün ve 2 dakika daha çırpın 13.
- Un ve vanilyayı da ekleyip tekrar çırpın 13.
- Karışımı yuvarlak bir borcama dökün 13.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 1,5-2 saat üzeri kızarana kadar pişirin 13.
- Fırından aldıktan sonra biraz ılınmaya bırakın 13.
- Daha sonra buzdolabına alıp bir gece bekletin 13.
- Dilimleyerek servise sunun 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: