Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kavuzlu buğday, bilimsel adı Triticum spelta olan, buğdaygiller (Poaceae) familyasından bir buğday türüdür 12.
Özellikleri:
- Görünüm: Tanelerinin dışındaki iri kavuzlar nedeniyle bu adı almıştır 3.
- Kullanım: Hayvan yemi olarak ve unlu mamullerde kullanılır 1.
- Tarihçe: Bronz Çağı ile Ortaçağ arasında Avrupa'da temel gıda maddelerinden biriydi 15.
- Besin değeri: Protein oranı yüksektir ve sağlıklı diyet ürünlerinde yer alır 14.
- Dayanıklılık: Böceklere ve ilaçlara karşı dirençlidir, soğuğa karşı dayanıklıdır 3.
Kavuzlu buğday, günümüzde Orta Avrupa'da nesli tükenmekte olan bir ekin olarak kabul edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: