Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Katmer poğaçanın çekmemesinin birkaç nedeni olabilir:
- Hamurun kıvamı: Hamurun cıvık kalması, un ilavesinin fazla olması nedeniyle olabilir 1. Bu durum, poğaçanın sert olmasına yol açar 1.
- Malzeme sıcaklığı: Sıvı malzemelerin (süt, yoğurt vb.) soğuk olması, hamurun sertleşmesine neden olabilir 13. Malzemeler oda sıcaklığında bekletilmelidir 13.
- Fırın ısısı: Poğaçaların güzel pişmesi için fırının önceden ısıtılması önemlidir 13. Soğuk fırına konan poğaçalar, kabarlığını kaybedebilir 1.
- Yoğurma: Hamurun iyi yoğrulmaması, poğaçanın dokusunun düzgün olmamasına yol açabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: