Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Katı ve sıvı pekmez arasındaki temel farklar şunlardır:
- Kıvam: Sıvı pekmez, en az %65 oranında çözünür katı madde içerirken katı pekmez, sıvı pekmeze ağartma ve katılaşma maddeleri eklenerek üretilir 25.
- Görünüm: Katı pekmez, açık beyazdan açık kahverengiye kadar değişen renklerde, katı bir görünüşe sahiptir; kesildiğinde faz ayrılması göstermez ve akışkan değildir 345. Sıvı pekmez ise açık kırmızı kahverengiden koyu kırmızı kahverengiye kadar değişen renklerde, koyu kıvamlı ve akışkandır 34.
- Üretim: Katı pekmez, sıvı pekmezin pişirme işlemi tamamlandıktan sonra üretilir 3.
- Tüketim: Katı pekmez, sürülebilir özelliği sayesinde özellikle kahvaltılarda tercih edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: