Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kastamonu etli ekmeğinin meşhur olmasının bazı nedenleri:
- Zengin mutfak kültürü: Kastamonu, tarihi dokusu ve yöresel lezzetleriyle önemli bir gastronomi durağına sahiptir 34.
- Benzersiz lezzet: İnce hamur üzerine kıymalı harç konularak hazırlanan etli ekmek, taş fırında pişirilir ve çıtır çıtır bir dokuya sahiptir 34.
- Malzeme kalitesi: Geleneksel olarak orta yağlı dana eti kullanılır ve baharat dengesi iyi ayarlanır 3.
- Coğrafi işaret: Kastamonu Daday etli ekmeği, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek coğrafi işaret almıştır 15.
- Çeşitli türler: Patatesli, mantarlı, kesikli, yoğurtlu, cevizli, ıspanaklı gibi çeşitleri de yaygın olarak yapılır 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: