Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaşarlı noodle yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Kaynar suyun içerisine noodle makarnası atılır ve en fazla 2,5-3 dakika kadar pişirilir 2.
- Noodle makarna haşlanırken, bir kaba kaşar peyniri rendelenir 2.
- Rendelenmiş kaşar peynirin üzerine yumurtalar kırılır 2.
- Bu karışımın üzerine tuz ilave edilir ve iyice karıştırılır 2.
- Noodle makarna ara ara karıştırılarak pişme durumu kontrol edilir 2. Makarna hamur kıvamında olmamalı, tel tel ve hafiften diri olmalıdır 2.
- Noodle makarna piştikten sonra soğuk su altında süzülür 2.
- Pişen ve süzülen noodle makarna, kaşarlı yumurta bulamacının üzerine dökülür ve karıştırılır 2.
- Tavaya sıvı yağ dökülür ve yağ kızınca noodle ve kaşarlı yumurta karışımı tavaya düzgünce dökülür 2.
- Kaşarlı noodle tavaya eşit şekilde yayılır 2.
- Alt kısmı kızarınca tava çevrilir ve diğer alt kısmı da kızartılır 2.
- Servis tabağına alınan kaşarlı noodle, istenilen şekilde kesilerek servis edilebilir 2.
Ayrıca, mısır ve mayonez eklenerek yapılan kaşarlı noodle tarifi de mevcuttur 1.
Noodle yaparken, noodle paketinde yer alan talimatların takip edilmesi önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: