Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaşar peyniri vakumlama işlemi, vakum paketleme makinesi kullanılarak gerçekleştirilir 23. Bu işlem şu adımlarla yapılır:
- Ambalaj Hazırlığı: Paslanmaz çelik kaplar ve cendere bezi kullanılır 1.
- Presleme: Yeterli miktarda suyunu vermiş ve sertleşmiş teleme, presleme ünitesine aktarılır 14.
- Vakumlama: Makine, ambalaj içindeki havanın tamamını boşaltarak vakumlama yapar 23. Bu işlem, bakteri ve diğer mikroorganizmaların üremesini engeller 2.
- Paketleme: Vakumlama sonrası ambalaj, firma ve ürün bilgilerini içeren etiketlerle kapatılır 3.
- Depolama: Ambalajlanan kaşar peynirleri, +4/+10°C sıcaklıktaki depolarda saklanır 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: