• Buradasın

    Kartopu tatlısının püf noktası nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kartopu tatlısının püf noktaları:
    • Malzemelerin oda ısısında olması ve taze kullanılması 1.
    • Kekin beyaz olması için yumurta ve şekeri beyaz köpük olana kadar çırpmak 1.
    • Kekin üst yüzeyinin kızardığı için bıçakla ya da elle soyulması, bu işlem yapılmazsa da tatlının beyaz görünmesi 1.
    • Kremanın un ölçüsünün, bir fincanın dörtte üçü kadar olması (yarım fincan artı çeyrek fincan) 1.
    • Kekin parçalanmaması için fırından çıktıktan sonra tamamen soğutulması 1.
    • Krem şanti yerine, sütle ıslatarak Hindistan cevizine bulamanın da bir alternatif olması 1.
    • Servis ederken, çikolata sosu, benmari usulü eritilmiş çikolata veya toz Antep fıstığı kullanabilme 134.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kartopu tatlısı malzemeleri nelerdir?

    Kartopu tatlısı malzemeleri şunlardır: Harç için: Yarım su bardağı sıvı krema, yarım su bardağı pudra şekeri, 2 su bardağı Hindistan cevizi. Taban için: 1 paket kremalı kakaolu bisküvi. Üzeri için: 1 paket (80 gram) eritilmiş sütlü veya bitter çikolata, toz Antep fıstığı veya öğütülmüş fındık içi. Ayrıca, alternatif bir tarif için gerekli malzemeler: 1 su bardağı krema (200 ml); 1 su bardağı toz şeker; 3,5 su bardağı Hindistan cevizi; 10-15 adet fındık içi (veya çerez olarak da tercih edilebilir).

    En iyi kartopu nasıl yapılır?

    En iyi kartopu yapmak için iki farklı tarif kullanılabilir: 1. Kartopu Tatlısı Tarifi: Malzemeler: 1 su bardağı krema, 1 su bardağı toz şeker, 3,5 su bardağı Hindistan cevizi, 10 adet fındık, 80 gram bitter çikolata, 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı. Yapılışı: Derin bir kapta süt kreması ve toz şekeri yüksek hızda çırpın. Şeker eridiğinde Hindistan cevizini ilave edin. Kurabiye hamuruna benzeyen bir hamur elde ettiğinizde ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve ortasına bütün fındık ilave edip yuvarlayın. 1 saat buzdolabında beklettikten sonra çikolatayı benmari usulü eritip üzerine Antep fıstığı tozu serperek servis edebilirsiniz. 2. Kartopu Kurabiyesi Tarifi: Malzemeler: 275 gram oda sıcaklığında tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket vanilin, 1/3 su bardağı pudra şekeri, 3,5-4 su bardağı un, 1 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 su bardağı pudra şekeri. Yapılışı: Tereyağı, sıvı yağ, elma sirkesi, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın ve ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar koparın ve elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. İlk sıcaklarını attıktan sonra pudra şekerine bulayın ve servis edin. Ayrıca, matcha tozu kullanılarak yapılan matcha kartopu kurabiyesi de denenebilir.

    Rus tatlısı kartopu nasıl yapılır?

    Rus tatlısı kartopu nasıl yapılır sorgusuna yanıt bulunamadı. Ancak, kartopu tatlısı yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: Keki için: 5 adet yumurta; 1 Nescafe fincanı toz şeker; 1 su bardağı un; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya. Kreması için: 2,5 su bardağı süt; 3/4 su bardağı un; 8 yemek kaşığı toz şeker; 1 yemek kaşığı tereyağı. Dış kaplaması için: 2 poşet krem şanti; Hindistan cevizi. Yapılışı: 1. Bir kaba, yumurta ve şekeri mikserle 10 dakika kadar çırparak köpük elde edin. 2. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. 3. Köşeli fırın kabına pişirme kağıdı serip hazırladığınız kek hamurunu içine dökün. 4. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra keki fırına verin ve 35 dakika kadar pişirin. 5. Keki fırından almaya yakın krema için un, şeker ve sütü tencerede birleştirin. 6. Muhallebi gibi pişirip ocaktan alın, içine tereyağını ekleyip mikserle karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin ve soğumaya bırakın. 7. Krem şantiyi de paketin üzerinde belirtildiği şekilde hazırlayıp buzdolabına kaldırın. 8. Keki fırın kabından çıkarıp üst kabuğunu soyun. 9. Ardından yatay olarak ikiye kesip keklerin üzerine hazırladığınız muhallebiden sürün. 10. Dilerseniz ortasına bir parça fındık ya da badem ekleyip kekleri rulo şeklinde sarın. 11. Hazırladığınız ruloları 4 parmak kalınlığında dilimleyin. 12. Dilimleri önce krem şantiye ardından Hindistan cevizine bulayın. 13. Buzdolabında birkaç saat soğuttuğunuz tatlıları servis edebilirsiniz. Ayrıca, kartopu tatlısı tarifine şu sitelerden de ulaşılabilir: yemek.com [