Buradasın
Kartopu tatlısının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kartopu tatlısının püf noktaları:
- Malzemelerin oda ısısında olması ve taze kullanılması 1.
- Kekin beyaz olması için yumurta ve şekeri beyaz köpük olana kadar çırpmak 1.
- Kekin üst yüzeyinin kızardığı için bıçakla ya da elle soyulması, bu işlem yapılmazsa da tatlının beyaz görünmesi 1.
- Kremanın un ölçüsünün, bir fincanın dörtte üçü kadar olması (yarım fincan artı çeyrek fincan) 1.
- Kekin parçalanmaması için fırından çıktıktan sonra tamamen soğutulması 1.
- Krem şanti yerine, sütle ıslatarak Hindistan cevizine bulamanın da bir alternatif olması 1.
- Servis ederken, çikolata sosu, benmari usulü eritilmiş çikolata veya toz Antep fıstığı kullanabilme 134.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: