• Buradasın

    Rus tatlısı kartopu nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Rus tatlısı kartopu nasıl yapılır sorgusuna yanıt bulunamadı. Ancak, kartopu tatlısı yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
    Malzemeler:
    • Keki için 15:
      • 5 adet yumurta 15;
      • 1 Nescafe fincanı toz şeker 1;
      • 1 su bardağı un 15;
      • 1 paket kabartma tozu 15;
      • 1 paket vanilya 15.
    • Kreması için 15:
      • 2,5 su bardağı süt 15;
      • 3/4 su bardağı un 15;
      • 8 yemek kaşığı toz şeker 15;
      • 1 yemek kaşığı tereyağı 15.
    • Dış kaplaması için 5:
      • 2 poşet krem şanti 5;
      • Hindistan cevizi 5.
    Yapılışı:
    1. Bir kaba, yumurta ve şekeri mikserle 10 dakika kadar çırparak köpük elde edin 15.
    2. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın 15.
    3. Köşeli fırın kabına pişirme kağıdı serip hazırladığınız kek hamurunu içine dökün 5.
    4. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra keki fırına verin ve 35 dakika kadar pişirin 5.
    5. Keki fırından almaya yakın krema için un, şeker ve sütü tencerede birleştirin 5.
    6. Muhallebi gibi pişirip ocaktan alın, içine tereyağını ekleyip mikserle karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin ve soğumaya bırakın 5.
    7. Krem şantiyi de paketin üzerinde belirtildiği şekilde hazırlayıp buzdolabına kaldırın 5.
    8. Keki fırın kabından çıkarıp üst kabuğunu soyun 5.
    9. Ardından yatay olarak ikiye kesip keklerin üzerine hazırladığınız muhallebiden sürün 5.
    10. Dilerseniz ortasına bir parça fındık ya da badem ekleyip kekleri rulo şeklinde sarın 5.
    11. Hazırladığınız ruloları 4 parmak kalınlığında dilimleyin 5.
    12. Dilimleri önce krem şantiye ardından Hindistan cevizine bulayın 5.
    13. Buzdolabında birkaç saat soğuttuğunuz tatlıları servis edebilirsiniz 5.
    Ayrıca, kartopu tatlısı tarifine şu sitelerden de ulaşılabilir:
    • yemek.com [
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kartopu tatlısının püf noktası nedir?

    Kartopu tatlısının püf noktaları: Malzemelerin oda ısısında olması ve taze kullanılması. Kekin beyaz olması için yumurta ve şekeri beyaz köpük olana kadar çırpmak. Kekin üst yüzeyinin kızardığı için bıçakla ya da elle soyulması, bu işlem yapılmazsa da tatlının beyaz görünmesi. Kremanın un ölçüsünün, bir fincanın dörtte üçü kadar olması (yarım fincan artı çeyrek fincan). Kekin parçalanmaması için fırından çıktıktan sonra tamamen soğutulması. Krem şanti yerine, sütle ıslatarak Hindistan cevizine bulamanın da bir alternatif olması. Servis ederken, çikolata sosu, benmari usulü eritilmiş çikolata veya toz Antep fıstığı kullanabilme.

    Kartopu tatlısı malzemeleri nelerdir?

    Kartopu tatlısı malzemeleri şunlardır: Harç için: Yarım su bardağı sıvı krema, yarım su bardağı pudra şekeri, 2 su bardağı Hindistan cevizi. Taban için: 1 paket kremalı kakaolu bisküvi. Üzeri için: 1 paket (80 gram) eritilmiş sütlü veya bitter çikolata, toz Antep fıstığı veya öğütülmüş fındık içi. Ayrıca, alternatif bir tarif için gerekli malzemeler: 1 su bardağı krema (200 ml); 1 su bardağı toz şeker; 3,5 su bardağı Hindistan cevizi; 10-15 adet fındık içi (veya çerez olarak da tercih edilebilir).