Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Rus tatlısı kartopu nasıl yapılır sorgusuna yanıt bulunamadı. Ancak, kartopu tatlısı yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Bir kaba, yumurta ve şekeri mikserle 10 dakika kadar çırparak köpük elde edin 15.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın 15.
- Köşeli fırın kabına pişirme kağıdı serip hazırladığınız kek hamurunu içine dökün 5.
- Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra keki fırına verin ve 35 dakika kadar pişirin 5.
- Keki fırından almaya yakın krema için un, şeker ve sütü tencerede birleştirin 5.
- Muhallebi gibi pişirip ocaktan alın, içine tereyağını ekleyip mikserle karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin ve soğumaya bırakın 5.
- Krem şantiyi de paketin üzerinde belirtildiği şekilde hazırlayıp buzdolabına kaldırın 5.
- Keki fırın kabından çıkarıp üst kabuğunu soyun 5.
- Ardından yatay olarak ikiye kesip keklerin üzerine hazırladığınız muhallebiden sürün 5.
- Dilerseniz ortasına bir parça fındık ya da badem ekleyip kekleri rulo şeklinde sarın 5.
- Hazırladığınız ruloları 4 parmak kalınlığında dilimleyin 5.
- Dilimleri önce krem şantiye ardından Hindistan cevizine bulayın 5.
- Buzdolabında birkaç saat soğuttuğunuz tatlıları servis edebilirsiniz 5.
Ayrıca, kartopu tatlısı tarifine şu sitelerden de ulaşılabilir:
- yemek.com [
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: