Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi kartopu yapmak için iki farklı tarif kullanılabilir:
- Kartopu Tatlısı Tarifi 5:
- Malzemeler: 1 su bardağı krema, 1 su bardağı toz şeker, 3,5 su bardağı Hindistan cevizi, 10 adet fındık, 80 gram bitter çikolata, 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı 5.
- Yapılışı:
- Derin bir kapta süt kreması ve toz şekeri yüksek hızda çırpın 5.
- Şeker eridiğinde Hindistan cevizini ilave edin 5.
- Kurabiye hamuruna benzeyen bir hamur elde ettiğinizde ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve ortasına bütün fındık ilave edip yuvarlayın 5.
- 1 saat buzdolabında beklettikten sonra çikolatayı benmari usulü eritip üzerine Antep fıstığı tozu serperek servis edebilirsiniz 5.
- Kartopu Kurabiyesi Tarifi 3:
- Malzemeler: 275 gram oda sıcaklığında tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket vanilin, 1/3 su bardağı pudra şekeri, 3,5-4 su bardağı un, 1 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 su bardağı pudra şekeri 3.
- Yapılışı:
- Tereyağı, sıvı yağ, elma sirkesi, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu bir kabın içerisinde güzelce karıştırın 3.
- Azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın ve ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edin 3.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar koparın ve elinizle yuvarlayın 3.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin 3.
- İlk sıcaklarını attıktan sonra pudra şekerine bulayın ve servis edin 3.
Ayrıca, matcha tozu kullanılarak yapılan matcha kartopu kurabiyesi de denenebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: