Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi kartopu tarifi için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Kremayı toz şekerle birlikte bir kaba alın ve mikserle hafifçe kabarıp şekerler eriyene dek çırpın 1.
- Hindistan cevizini 3 seferde olmak üzere azar azar kremaya ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın 1.
- Kıvamını kontrol edin, gerekirse biraz daha Hindistan cevizi ilave edin ve 30 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın 1.
- Karışımı buzdolabından çıkardıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırarak avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin 1.
- Dilerseniz çikolatalı sos dökerek veya sade haliyle servis edin 1.
Ayrıca, bisküvili kartopu tarifi de mevcuttur 4. Bu tarifte gerekli malzemeler:
- 1 paket petibör bisküvi 4
- 1 su bardağı süt 4
- 2 yemek kaşığı kakao 4
- 1 paket vanilin 4
- 1 su bardağı Hindistan cevizi (dış kaplama için) 4
- 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı) 4
Hazırlanışı ise şu şekildedir:
- Bisküvileri un haline getirin 4.
- Bisküvi tozlarına süt, kakao, vanilin ve isteğe bağlı olarak şeker ekleyin ve iyice yoğurun 4.
- Hazırlanan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın 4.
- Yuvarlanan topları Hindistan cevizine bulayıp buzdolabında yaklaşık bir saat bekletin 4.
- Soğuttuktan sonra servis tabağına alarak sunum yapın 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: