En iyi kartopu yapmak için iki farklı tarif kullanılabilir: 1. Kartopu Tatlısı Tarifi: Malzemeler: 1 su bardağı krema, 1 su bardağı toz şeker, 3,5 su bardağı Hindistan cevizi, 10 adet fındık, 80 gram bitter çikolata, 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı. Yapılışı: Derin bir kapta süt kreması ve toz şekeri yüksek hızda çırpın. Şeker eridiğinde Hindistan cevizini ilave edin. Kurabiye hamuruna benzeyen bir hamur elde ettiğinizde ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve ortasına bütün fındık ilave edip yuvarlayın. 1 saat buzdolabında beklettikten sonra çikolatayı benmari usulü eritip üzerine Antep fıstığı tozu serperek servis edebilirsiniz. 2. Kartopu Kurabiyesi Tarifi: Malzemeler: 275 gram oda sıcaklığında tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket vanilin, 1/3 su bardağı pudra şekeri, 3,5-4 su bardağı un, 1 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 su bardağı pudra şekeri. Yapılışı: Tereyağı, sıvı yağ, elma sirkesi, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın ve ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar koparın ve elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. İlk sıcaklarını attıktan sonra pudra şekerine bulayın ve servis edin. Ayrıca, matcha tozu kullanılarak yapılan matcha kartopu kurabiyesi de denenebilir.