Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler:
- 6 adet orta boy patlıcan 12;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 adet büyük boy kuru soğan 1;
- 2 adet yeşil biber (iç harcı için) 1;
- 350 gram kıyma 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası 1;
- Yarım tatlı kaşığı domates salçası 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 2 adet domates 1;
- 6 adet orta boy yeşil sivri biber 1;
- 1 avuç maydanoz 1.
Karnıyarık tarifi:
- Bol suda yıkadığınız patlıcanları pijamalı şekilde soyun ve tuzlu suda bekletin 12.
- 3 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavada kızdırın 1.
- Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun 1.
- Doğranmış yeşil biberi ilave edip kavurmaya devam edin 1.
- Kıymayı da ekleyin ve kavrulmakta olan soğanlarla birlikte renk alıp, suyunu çekene kadar pişirin 1.
- Aralarda karıştırıp pişirme işlemine devam ederek sırasıyla; sarımsak, biber salçası, domates salçası, tuz ve karabiber ekleyin 1.
- Küp doğranmış domatesi ekleyin, 5 dakika pişirdikten sonra ocağın altını kısın ve doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın 1.
- Tuzlu suda bekletip acısını aldığınız patlıcanları kızartın 12.
- Fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin 1.
- Patlıcanların orta kısımlarından yarın ve iç harcı bol bol ekleyin 12.
- Üzerlerine birer cherry domates ve biber dilimleri ekleyin 1.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin 12.
Karnıyarık, tereyağlı pirinç pilavı ile servis edilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: