Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karnıyarık yapımı için gerekli malzemeler:
- 2 adet patlıcan 1;
- 200 gram kıyma 1;
- 1 adet soğan 1;
- 1 adet domates 1;
- 1 adet yeşil biber 1;
- 1 yemek kaşığı salça 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- Tuz, karabiber, pul biber 1.
Yapılışı:
- Patlıcanları ortadan ikiye kesip tuzlu suda 30 dakika bekletin 1.
- Bekleyen patlıcanları yıkayıp kağıt havluyla kurulayın 1.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve patlıcanları her iki tarafını da kızartın 1.
- Kızaran patlıcanları bir fırın tepsisine yerleştirin 1.
- Aynı tavada doğranmış soğanları soteleyin, ardından kıymayı ekleyin ve kavurun 1.
- Kıymanın rengi değiştikten sonra doğranmış domatesleri ve biberi ekleyin 1.
- Baharatları (tuz, karabiber, pul biber) ekleyip karıştırın ve birkaç dakika pişirin 1.
- Kıymalı harcı patlıcanların ortasına doldurun 1.
- Tepsinin üzerine bir miktar su ekleyin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkan karnıyarıkları sıcak servis yapın 1.
Alternatif bir karnıyarık tarifi:
- Patlıcanları alacalı soyup orta kısmını bıçakla çizin ve tuzlayarak 10 dakika bekletin 2.
- Sudan geçirerek kurulayın ve kızgın yağda kızartın 2.
- Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun 2.
- Kıymayı, biberleri, salça ve doğranmış domatesi ilave edin 2.
- 1,5 su bardağı su ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin 2.
- Suyunu süzdürüp içine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin 2.
- Patlıcanları fırın kabına dizip içlerine kıymalı karışımı doldurun 2.
- Üzerine domates ve biber dilimi yerleştirip kıymanın suyundan gezdirin ve 10 dakika pişirip sıcak servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: