Karides mantı yapmak için gerekli malzemeler: 200 gram karides; 1 adet yufka; 1 diş sarımsak; 2 yemek kaşığı yoğurt; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 çay kaşığı kırmızı toz biber; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı kuru nane. Yapılışı: 1. Temizlenmiş karidesleri tuz ve karabiberle harmanlayın. 2. Yufkayı 2 parmak kalınlığında uzun şeritler halinde kesin. 3. Yufkadan bir şerit alıp içine 1 adet karides yerleştirin ve 3-4 tur sarıp yufkanın ucunu kesip suya batırarak kapatın. 4. Tüm karidesler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. 5. Hazırladığınız karides mantılarını bekletmeden bol yağda altın sarısı olana kadar kızartın. 6. Kızarttığınız mantıları bir tabağa alın, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. 7. Tereyağını eritin, içine toz kırmızı biber ve nane ekleyip kokusu çıkana kadar ocakta tutun. 8. Hazırladığınız sosu mantıların üzerine dökün. Alternatif bir tarif: Kare kesilen yufkalar, yumurta akı ile ıslatılır. Kenarına karides yerleştirilir ve sarılır. Kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır. Aynı anda başka bir tavada tereyağı, pul kırmızı biber ve soya sosu karıştırılır. Kızartılan karidesli mantı, servis için güvece alınır ve yanan ocak üzerinde iken üzerine tereyağlı sos dökülür. Kaynar halde ocaktan alınır ve yanına sarımsaklı yoğurt ile servis edilir. Bir diğer tarif: Yufkalar ince uzun dikdörtgenler şeklinde kesilir. İçerisine karidesler yerleştirilir, yufka karidesi iki kat sardığında yufka bıçakla kesilir. Ucuna yumurta beyazı sürülerek yapıştırılır. Derin yağda sardığınız karides mantılarını kızartın, servis tabağına alın. Üzerinde yoğurt ve acı yağ ile birlikte servis edin. Son bir tarif: Karidesler haşlanır ve suyu süzülür [5