Buradasın
Donmuş karides kaç dakikada pişer?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Donmuş karidesin pişme süresi, pişirme yöntemine göre değişiklik gösterir:
- Haşlama: Kaynar suya atılan donmuş karidesler genellikle 2-3 dakika içinde pişer, büyük karidesler için bu süre 4-5 dakikaya kadar çıkabilir 13.
- Kızartma: Tavada yeterli miktarda yağ ile kızartılan karidesler 3-4 dakika boyunca pişirilmelidir 14.
- Izgara: Izgarada pişirilen donmuş karidesler 4-5 dakika kadar pişirilmelidir 14.
- Fırında pişirme: Önceden ısıtılmış 200 derece fırında donmuş karidesler yaklaşık 8-10 dakika pişirilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: