Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karides mantı yapımı için gerekli malzemeler:
- 150 gr temizlenmiş çim çim karides 1;
- 500 gr yufka 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- Yarım litre çiçek yağı 1.
Sosu için:
Yapılışı:
- Çiğden alınan karideslerin üzerine 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmız toz biber ve 1 çay kaşığı tuz atıp, elinizle harmanlayın 1.
- Yufkayı bir bardağın ağzıyla yuvarlak şekilde çıkartın, hazırlanan baharatlı karidesleri tam ortasına koyup bohça şeklinde kapatın 1.
- Mantıları bir tavaya koyduğunuz yarım litre çiçek yağında pembeleşinceye kadar kızartın 1.
- Sosu için, 3 yemek kaşığı yoğurt, doğranmış 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı kekik ve 1 yemek kaşığı ketçabı bir kap içerisinde karıştırın 1.
- Hazırlanan sosu servis tabağının yanında veya mantının üstüne dökerek servis edin 1.
Alternatif bir karides mantı tarifi için Sofra dergisinin web sitesine bakabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: