Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karides mantı yapmak için gerekli malzemeler:
- 200 gram karides 1;
- 1 adet yufka 1;
- 1 diş sarımsak 1;
- 2 yemek kaşığı yoğurt 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı kuru nane 1.
Yapılışı:
- Temizlenmiş karidesleri tuz ve karabiberle harmanlayın 1.
- Yufkayı 2 parmak kalınlığında uzun şeritler halinde kesin 1.
- Yufkadan bir şerit alıp içine 1 adet karides yerleştirin ve 3-4 tur sarıp yufkanın ucunu kesip suya batırarak kapatın 1.
- Tüm karidesler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın 1.
- Hazırladığınız karides mantılarını bekletmeden bol yağda altın sarısı olana kadar kızartın 1.
- Kızarttığınız mantıları bir tabağa alın, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün 1.
- Tereyağını eritin, içine toz kırmızı biber ve nane ekleyip kokusu çıkana kadar ocakta tutun 1.
- Hazırladığınız sosu mantıların üzerine dökün 1.
Alternatif bir tarif:
- Kare kesilen yufkalar, yumurta akı ile ıslatılır 2.
- Kenarına karides yerleştirilir ve sarılır 2.
- Kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır 2.
- Aynı anda başka bir tavada tereyağı, pul kırmızı biber ve soya sosu karıştırılır 2.
- Kızartılan karidesli mantı, servis için güvece alınır ve yanan ocak üzerinde iken üzerine tereyağlı sos dökülür 2.
- Kaynar halde ocaktan alınır ve yanına sarımsaklı yoğurt ile servis edilir 2.
Bir diğer tarif:
- Yufkalar ince uzun dikdörtgenler şeklinde kesilir 3.
- İçerisine karidesler yerleştirilir, yufka karidesi iki kat sardığında yufka bıçakla kesilir 3.
- Ucuna yumurta beyazı sürülerek yapıştırılır 3.
- Derin yağda sardığınız karides mantılarını kızartın, servis tabağına alın 3.
- Üzerinde yoğurt ve acı yağ ile birlikte servis edin 3.
Son bir tarif:
- Karidesler haşlanır ve suyu süzülür [5
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: