Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kargı tulum peynirinin pahalı olmasının birkaç nedeni vardır:
- Üretim Süreci: Kargı tulum peyniri, tamamen doğal ve geleneksel yöntemlerle üretilir 5. Hayvanlardan sağılan taze süt, sıcaklığını kaybetmeden süzülür ve yağı alınmadan mayalanır 3. Üretimde kullanılan çiğ sütün yağı alınmadan peynire işlenmesi, peynirin yağ oranını artırır 1.
- Malzeme: Tulumların üretiminde kullanılan koyun derileri, özel işlemlerden geçirilerek hazırlanır 13.
- Olgunlaşma Süresi: Peynirler, en az 4 ay olgunlaştırılır 12.
- Az Üretim: Kargı tulum peyniri, sınırlı miktarda üretilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: