Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kare çikolatanın içinde genellikle şu bileşenler bulunur:
- Şeker: Çikolatanın tatlılığını sağlar 15.
- Kakao Kitlesi: Çikolatanın temel bileşenidir ve ona acımsı ve zengin bir tat verir 5.
- Kakao Yağı: Çikolataya kremsi bir doku sağlar 5.
- Süt Tozu (sütlü çikolatalar için): Çikolataya kremsi bir yapı ve daha tatlı bir lezzet kazandırır 5.
- Emülgatör: Genellikle soya lesitini olarak kullanılır, çikolatanın pürüzsüz bir kıvama sahip olmasına yardımcı olur 5.
- Aroma Vericiler: Vanilya gibi doğal veya yapay tatlandırıcılar eklenerek lezzet zenginleştirilir 5.
Ayrıca, bazı kare çikolatalar fıstık, fındık gibi ek malzemelerle de üretilebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: