Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karbonhidratı en az olan ekmekler arasında şunlar sayılabilir:
- Çavdar ekmeği 123. Düşük glisemik indeksi ve yüksek lif içeriği nedeniyle tercih edilebilir 3.
- Protein ekmeği 3. Fasulye, mercimek, bezelye, yumurta veya whey proteini gibi çeşitli protein kaynakları kullanılarak üretilir 3.
- Keten tohumu ekmeği 14. Omega-3 yağ asidi, protein ve lif bakımından zengindir 14.
- Tam buğday ekmeği 3. Yüksek lif içeriği sayesinde tokluk hissi sağlar ve sindirimi yavaşlatır 3.
- Kepekli ekmek 3. Yüksek lif içeriği sayesinde tokluk hissi sağlar ve sindirimi yavaşlatır 3.
Glutensiz ekmeklerin tam içeriği türüne bağlı olmakla birlikte, genellikle kahverengi pirinç, badem, hindistan cevizi, tapyoka, patates veya mısır unları gibi glutensiz unların bir karışımından yapılır 1. Birçok kişi yanlış bir şekilde glutensiz ekmeklerin gluten içeren ekmeklerden daha sağlıklı olduğunu varsaysa da, çoğu glutensiz çeşit rafine unlardan yapılır ve ilave şeker oranı yüksektir 1.
Ekmek seçerken en doğru kararı verebilmek için bir beslenme uzmanına danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: