Karanfil ve tarçın çayı yapmak için gerekli malzemeler: 1 yemek kaşığı zerdeçal (toz veya taze kök); 1 çubuk tarçın veya 1 yemek kaşığı tarçın tozu; 8 adet karanfil; 1 bardak su; ½ bardak süt (isteğe bağlı); Bal veya tatlandırıcı (isteğe bağlı). Hazırlanışı: 1. Bir tencereye 1 bardak suyu, zerdeçalı ve tarçını ekleyin, kaynatın ve 10 dakika kısık ateşte pişirin. 2. 8 adet karanfili ekleyin, tencerenin altını kapatın, kapağını kapatın ve 10-15 dakika demlenmeye bırakın. 3. Demlenen çayı ince bir süzgeç veya tülbent yardımıyla süzün. 4. Çayın tadı çok keskin geliyorsa, yarım bardak süt ekleyebilirsiniz. 5. İsteğe bağlı olarak bal veya başka bir tatlandırıcı kullanabilirsiniz. Bu çayı günde iki kez içebilirsiniz. Hamileler, emziren anneler, alerjisi olanlar, kan sulandırıcı ilaç kullananlar ve kronik hastalığı olanlar, bu çayı tüketmeden önce doktorlarına danışmalıdır.