Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karaköy Usulü Tavuklu Pilav Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 500 g tavuk göğsü (önceden haşlanmış) 13
- 1,5 su bardağı baldo pirinç 13
- 3 yemek kaşığı tereyağı 13
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
- 1,5 tatlı kaşığı tuz 1
- 2,5 su bardağı tavuk suyu 13
Yapılış Aşamaları:
- Pirinçleri çukur ve geniş bir kasede bol suda en az 1 saat bekletin 13.
- Haşlanmış tavukları dilimler halinde kesin 13.
- Gurme Sef Çok Amaçlı Pişirici'yi Sote 160 °C moduna getirin ve yağları ısıtın 13.
- Pirinçleri 4-5 defa sudan geçirerek yıkayın ve iyice süzün 13.
- Süzülen pirinçleri hazneye alarak 6-8 dakika kavurun 13.
- Kavrulan pirinçlere tuzu ilave edin 13.
- Daha önceden ayırdığınız tavuk suyunu kaynatın 13.
- Kaynayan tavuk suyundan 2,5 su bardağı kadar kavrulan pirince ekleyin 13.
- Üzerine tavuk dilimlerini yerleştirerek kapağını kapatın 13.
- Gurme Sef'i Buharda Pilav moduna getirerek 6 dakika pişirin 13.
- Pişirme işlemi bitince Gurme Sef'in soğumasını bekleyin 13.
- Daha sonra buhar valfini açarak buharı tahliye edin ve ardından kapağı açın 13.
- 15 dakika demlenmeye bırakın 13.
- Sonrasında üzerindeki tavukları başka bir tabağa alarak pilavı karıştırın 13.
- Servis tabaklarına aldığınız pilavın üzerine tavuk dilimlerini koyun ve karabiber serperek servis edebilirsiniz 13.
Not: Sote modunda kapak açık kullanılmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: