Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karadeniz usulü güveç yapmak için gerekli malzemeler:
- 600 g dana kuşbaşı eti 2;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı 2;
- 2 kuru soğan 2;
- 4 diş sarımsak 2;
- 2 patates 2;
- 1 havuç 2;
- 150 g taze fasulye 2;
- 1 kapya biber 2;
- 2 domates 2;
- 2 sivri biber 2;
- 1 tutam taze kekik 2;
- Tuz, karabiber 2;
- 600 ml su veya et suyu 2.
Yapılışı:
- Büyük, kalın tabanlı bir tencere veya döküm güveci ocağa alın, yağı ekleyin ve ısıtın 2.
- Kuşbaşı eti yüksek ateşte çevire çevire mühürleyin, etin rengi kahverengiye dönmeli 2.
- Doğranmış kuru soğan ve sarımsağı ekleyin, hafifçe soteleyin 2.
- Havuç ve patatesi iri doğrayıp tencereye alın, 2-3 dakika karıştırarak pişirin 2.
- Doğranmış fasulye, kapya biber ve sivri biberi ilave edin 2.
- Domatesleri ekleyin, birkaç dakika karıştırın 2.
- Tuz, karabiber ve kekikleri ekleyin 2.
- Üzerini geçecek kadar et suyu veya su ilave edin (yaklaşık 600 ml) 2.
- Kapağı kapatıp önce yüksek ateşte 5-10 dakika kaynatın, sonra en kısık ateşte 60-75 dakika pişirin 2.
- Ara sıra yemeği kontrol edin ve suyu azalırsa az miktar sıcak su ekleyin 2.
Karadeniz usulü güveç, fırında da pişirilebilir 3.
Güveçleri fırında pişirirken, üst kısmın hafifçe kızarması için üzerini alüminyum folyo ile kaplamak faydalı olacaktır 3.
Ayrıca, Karadeniz güveç yapımında deniz ürünleri (örneğin; hamsi veya palamut) veya sadece sebzeler de kullanılabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: