Mutfak şefinde çiğ köfte yapmak için gerekli malzemeler: 3 su bardağı esmer köftelik bulgur; 1,5 su bardağı kaynar su; 2 domates rendesi; 1 soğan (suyu sıkılmış posası kullanılacak); 2 diş ezilmiş sarımsak; 1 dolu yemek kaşığı acı biber salçası; 1 dolu yemek kaşığı domates salçası; 1 çay bardağı zeytinyağı; 1 çay bardağından iki parmak eksik nar ekşisi; 1 yemek kaşığı sumak; 1 yemek kaşığı isot; 1 tatlı kaşığı karabiber; 1 yemek kaşığı pul biber; 1 tatlı kaşığı kimyon; 1,5 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Bulguru kaynar su ile ıslatıp karıştırın, üzerini kapatın ve 20 dakika bekletin. 2. Soğanı robottan geçirin ve suyunu sıkın. 3. Domatesi rendeleyin ve sarımsakları ezin veya ince rendeleyin. 4. Suyunu çeken bulguru güzelce tekrar karıştırın. 5. Üzerine soğan, domates rendesi, salçalar ve baharatları döküp 10 dakika düşük ayarda çalıştırın. 6. Limonu sıkın, kabuklarını da içine atıp yoğurun. 7. 5 dakika sonra limon kabuklarını içinden alın. 8. En son zeytinyağı ve nar ekşisini döküp 10 dakika daha yoğurun, tadına ve kıvamına bakıp eldivenle şeklini verin. Elle yoğurmak istenirse, aynı şekilde yapılıp 40 dakika yoğrulmalıdır.