Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kavrulmuş karabuğday, çeşitli şekillerde kullanılabilir:
- Salatalar: Haşlandıktan sonra salatalara eklenerek besleyici öğünler hazırlanabilir 25.
- Yoğurt: Haşlanan kavrulmuş karabuğday taneleri yoğurda ilave edilip baharatlarla zenginleştirilerek tüketilebilir 5.
- Çorbalar ve yemekler: Haşlamadan direkt olarak çorbalara, sebze yemeklerine ve haşlamalık et yemeklerine eklenebilir 5.
- Pilav: Yağda kavrulup et, tavuk suyu ve baharatlarla birlikte pilav olarak pişirilebilir 5.
- Hamur işleri: Hafif diri kalacak şekilde önceden haşlanarak hamur işlerine ve ev yapımı ekmek tariflerine eklenebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: