Buradasın
Kapya biber ve havuç salatası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kapya biber ve havuç salatası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kilo rendelenmiş havuç 1;
- 3 diş rendelenmiş sarımsak 1;
- 3 kırmızı kapya biber 1;
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (pişirmek için) 1;
- Tuz 1.
Sosu için:
- 10 çorba kaşığı yoğurt 1;
- 1 çorba kaşığı mayonez 1;
- 7-8 adet kornişon salatalık turşusu 1;
- 1 küçük kutu mısır konservesi 1;
- 1-2 çay kaşığı toz kırmızı biber 1;
- 1-2 çay kaşığı kuru nane 1;
- 1-2 çay kaşığı kuru reyhan 1;
- 1-2 çay kaşığı sumak 1;
- 1-2 çay kaşığı isot 1;
- Tuz (baharatları eksiltip arttırabilirsiniz) 1.
Yapılışı:
- Rendelenmiş havuçlar ve küçük küçük doğranmış kırmızı kapya biberler yanmaz teflon tencereye alınır 1.
- Üzerine rendelenmiş sarımsaklar, tuz ve sıvı yağ eklenir 1.
- Kısık ateşte sebzeler pörsüyene kadar pişirilir 1.
- Piştikten sonra ocaktan alınır ve soğuması beklenir 1.
- Derin bir kaba yoğurt, mayonez, mısır konservesi, küçük küçük doğranmış salatalık turşusu, tuz, sumak, isot, kuru nane, kuru reyhan, kırmızı toz biber alınır ve karıştırılır 1.
- Yoğurtlu sosun içine soğumuş havuç ve biberler alınarak karıştırılır 1.
- Tadına bakıp baharatlar ile oynanabilir 1.
- Servis tabağına alınır ve istenildiği gibi süslenir 1.
Alternatif olarak, zeytinyağlı biberli havuç salatası da yapılabilir 4. Bunun için:
- Biberler tavada zeytinyağı ile kızartılır 4.
- Yumuşadıktan sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır 4.
- Üzerine ekşi krema, yoğurt, sarımsak ve tuz eklenip karıştırılır 4.
- Küçük bir tavada 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ısıtılıp salatanın üzerine gezdirilir 4.
- İnce kıyılmış maydanoz serpilerek servis edilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: