Buradasın
Kapya biber ve havuç salatası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kapya biber ve havuç salatası yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 2 adet orta boy kabak 1
- 4 adet orta boy havuç 1
- 3 adet közlenmiş kapya biber 1
- 8 adet kornişon turşu 1
- 15-20 adet biberli yeşil zeytin 1
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
Sosu için:
- 1 kase süzme yoğurt 1
- 2 yemek kaşığı mayonez 1
- Yarım limon suyu 1
- 1 çay kaşığı şeker 1
- 2 diş sarımsak 1
- 1 tutam taze nane 1
- Yarım bağ dereotu 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
Yapılışı:
- Havucu ve kabağı jülyen doğrayın 1.
- Tavaya zeytinyağını koyun ve havuçları ilave edip yüksek ateşte ara ara karıştırarak biraz soteleyin 1.
- Ardından kabakları ve tuzu ekleyip onları da soteleyin, çok yumuşamalarına gerek yok, biraz dirilikleri gitsin yeterli 1.
- İyice soğuması için bekletin 1.
- Közlenmiş biberleri jülyen doğrayın, kornişon turşuları ortadan ikiye bölüp ince ince kesin, zeytinleri de halka halka kesip son olarak da dereotu ve naneleri ince ince kıyın 1.
- Derin bir kasede yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak, şeker, limon suyu ve tuzu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın 1.
- Yoğurtlu mayonezli karışıma iyice soğuttuğunuz diğer malzemeleri ekleyip sebzeleri ezmeden güzelce karıştırın 1.
- Bir servis tabağına alıp nane yaprağıyla süsleyip servise sunun 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: