Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Parmak Yedirten Etli Kapama (Trakya) Tarifi 1:
Malzemeler:
- 300-400 gr parça et veya kuşbaşı 1;
- 2 su bardağı pirinç 1;
- 4 su bardağı su 1;
- 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ 1;
- Tereyağ 1;
- Nane 1;
- Karabiber 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1.
Hazırlanışı:
- Pirinci ılık su ve tuz ekleyip 15 dakika bekletin 1.
- Kuşbaşı eti tencereye koyup yağ ekleyerek suyunu salıp çekene kadar pişirin 1.
- 2 bardak daha su ekleyip tuz ekleyerek kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin 1.
- Pirinci yıkayıp büyük bir borcama serin, üzerine eti yerleştirin 1.
- Üzerine nane, karabiber serpin ve birkaç parça margarin veya tereyağ koyun 1.
- Tencerede kalan suyu kaynatın, tuz ekleyin ve borcamın üzerine gezdirin 1.
- Yağlı kağıt veya folyo ile kapatıp 200 derece fırında suyunu tamamen çekene kadar pişirin 1.
Et Kapama Tarifi (Göçmen Yemeği) 2 hakkında bilgi bulunamadı.
Kuzu Kapama Tarifi 3:
Malzemeler:
- 4 parça kemikli kuzu eti 3;
- 12 arpacık soğan 3;
- 2 dal kereviz sapı 3;
- 1 havuç 3;
- 2 diş sarımsak 3;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 3;
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ 3;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 3;
- 1 çay kaşığı tuz 3;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 3;
- 1 çay kaşığı pul biber 3;
- 1 su bardağı et veya sebze suyu 3.
Hazırlanışı:
- Etleri marine için malzemelerle karıştırıp buzdolabında dinlendirin 3.
- Etleri pişirmeden 15 dakika önce buzdolabından çıkarın 3.
- Etleri ve sebzeleri ayrı ayrı kızartın, ardından birleştirip pişirin 3.
- Düdüklü veya normal tencerede suyunu kontrol ederek yaklaşık 1 saat 15 dakika pişirin 3.
**Tavada
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: