Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kansızlıkta en çok tüketilmesi önerilen besinler şunlardır:
- Demir açısından zengin besinler: Kırmızı et, tavuk, balık, baklagiller (mercimek, nohut), koyu yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, pazı), kuruyemişler (badem, ceviz), kuru meyveler (kuru üzüm, kuru kayısı) 125.
- B12 vitamini içeren besinler: Kırmızı et, karaciğer, böbrek, yumurta, deniz ürünleri (somon, ton balığı) 125.
- Folik asit içeren besinler: Yapraklı yeşil sebzeler, kuru baklagiller (mercimek, nohut), turunçgiller 35.
- C vitamini içeren besinler: Portakal, limon, kivi, çilek gibi narenciye ve bazı sebzeler 35.
- Protein kaynakları: Yumurta, baklagiller 35.
Kansızlık belirtileri varsa, bir sağlık uzmanına danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: