Kırlangıç balığı en güzel şekilde fırında pişirilebilir. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı: Malzemeler: - 2 adet orta boy kırlangıç balığı - 2 yemek kaşığı zeytinyağı - 2 adet sarımsak - Tuz - Karabiber - Üzerine: 2-3 dal yeşil soğanın yeşil kısımları, 2-3 dal dereotu, 2-3 dal kereviz yaprağı (varsa) Yapılışı: 1. Balıkları yıkayıp kurulayın, üzerine tuz ve karabiber çekin. 2. Sarımsağı ezin, üzerine zeytinyağını ekleyin ve balığın üstüne sarımsaklı yağı sürün. 3. Üstüne doğranmış yeşillikleri ekleyin. 4. 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Ayrıca kırlangıç balığı buğulama olarak da pişirilebilir. Bunun için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - 1 orta boy kırlangıç balığı - 2 adet domates - 2 adet soğan - 2 adet biber - 1 limon - Tuz, maydanoz Yapılışı: 1. Balığı ayıklayıp yıkadıktan sonra ikiye bölün ve tencereye koyun. 2. Domatesi, soğanı ve biberi doğrayıp balığa katın. 3. Limonu da dilimleyip katın. 4. Maydanozu ve tuzu da ilave edin. 5. Hafif ateşte 20 dakika kapalı bir şekilde pişirin. 6. Salatayla servis yapın.