Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalsiyum klorür (CaCl2) besinlerde doğal olarak bulunmaz. Genellikle gıda katkı maddesi olarak kullanılır ve paket etiketinde "E509" koduyla belirtilir 3.
Kalsiyum içeren bazı besinler:
- Süt ve süt ürünleri: Yoğurt, peynir, süt 124.
- Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, lahana, brokoli 145.
- Balık ve deniz ürünleri: Sardalya, somon, ringa balığı 245.
- Baklagiller: Fasulye, mercimek, nohut 145.
- Kuruyemişler ve tohumlar: Badem, fındık, ceviz, ayçiçeği çekirdeği 245.
Kalsiyum klorür, peynir yapımında ve yiyeceklerin bozulmasını önlemek için kullanılır, ancak doğrudan besin olarak tüketilmez 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: