Buradasın
Kalsiyum klörür hangi besinlerde bulunur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalsiyum klorür (CaCl2) gıda katkı maddesi olarak çeşitli besinlerde bulunur 1:
- Süt ve süt ürünleri: Yoğurt, peynir gibi ürünler kalsiyum klorür içerebilir 24.
- Konserve sebzeler: Özellikle tofu yapımında kullanılır 1.
- Balık ve deniz ürünleri: Sardalya ve somon gibi balıklar kalsiyum kaynağı olarak önemlidir 23.
- Kuruyemişler ve tohumlar: Badem, ceviz, chia tohumu gibi gıdalar kalsiyum açısından zengindir 23.
Ayrıca, kalsiyum takviyeli gıdalar arasında soya sütü, badem sütü ve portakal suyu gibi ürünler de yer alır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: