Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalıpta kakaolu kekin pişme süresi, fırının ısısı, kekin kalıbının malzemesi ve boyutu, kekin kalınlığı gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir 4.
- Standart bir 20-22 cm çapındaki yuvarlak kek kalıbında hazırlanan kakaolu kekler, önceden 180°C'ye ayarlanmış fansız (alt-üst ısıtma) fırında yaklaşık 30-40 dakika içinde pişer 24.
- Turbo (fanlı) ayar kullanıldığında bu süre biraz daha kısalabilir, belki 25-35 dakikaya inebilir, ancak ısının 10-20°C düşürülmesi gerekebilir 4.
Kekinin pişip pişmediğini anlamanın en garanti yolu, bir kürdan veya ince bir şiş batırmaktır 4. Kekin merkezine batırılan kürdan temiz çıkıyorsa, kek pişmiş demektir 4.
Her fırının farklı olduğu ve deneme yanılma ile kendi fırınının ideal süresini bulmak gerektiği unutulmamalıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: