Buradasın
Kalamar tava en güzel nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalamar tava yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzemeler: 500 gram kalamar, 1 limon suyu, 1 tatlı kaşığı karbonat, 1 su bardağı un, tuz, sıvı yağ 2.
- Hazırlık: Kalamar temizlenip doğranır, bir kaba alınır 2. Üzerine karbonat ve limon suyu eklenip ovulur, 2 saat dolapta bekletilir 2. Dolaptan çıkarıldıktan sonra tuz eklenir ve karıştırılır 2.
- Kızartma: Kalamar una bulanıp bol kızdırılmış yağda kızartılır 2.
- Sos: 3 yemek kaşığı süzme yoğurt, 2 yemek kaşığı mayonez, 3 diş sarımsak, 3 damla sirke, tuz karıştırılarak sos hazırlanır 2.
- Servis: Kalamar, sos ile birlikte servis edilir 2.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: