Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kakaolu kurabiyeler için şerbet hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler:
- Kıvam: Şerbetin ne çok sıvı ne de çok katı olması gerekir 1. 1 ölçü şekerle 1 ölçü su oranı baz alınabilir, ancak kakaonun kuruluk etkisi nedeniyle bu oran biraz artırılabilir; örneğin, 2 su bardağı toz şeker için 1,5 su bardağı su kullanılabilir 1.
- Kaynama Süresi: Şerbet, kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 10-15 dakika kısık ateşte tutulmalıdır 1.
- Limon Suyu: Tatlılığın dengelenmesi ve şerbetin kristalleşmesini önlemek için bir tatlı kaşığı limon suyu eklenmelidir 1.
Kurabiyelerin şerbeti çekmesi için, fırından çıktıktan sonra en az 5-10 dakika tel üzerinde dinlendirilmesi önerilir 1. Kurabiyeler çok sıcakken şerbet dökülürse hamurlaşabilir; tamamen soğuduklarında ise şerbeti çekmekte zorlanabilirler 1. İdeal olan, kurabiyelerin hala ılık olduğu bir anı yakalamaktır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: